Center Praktikák

Vannak emberek, akiknek minden egyértelmű, akik mindent tudnak. Ők a szerencsések.
Hetente megjelenő rovatunk azonban nem nekik szól. A Center Praktikák azoknak szól, akik szívesen fogadnak ötleteket, javaslatokat. Ezek a praktikák arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék, esetleg meggyorsítsák vagy egyszerűbbé tegyék a Center mindennapos használatát.
Minden hét szerdai napján egy-egy új praktikát osztunk meg Veletek, amelyhez még némi
– általában műszaki jellegű – magyarázatot is fűzünk.
Reméljük, hogy tetszeni fog a kezdeményezésünk!

 

Lássuk a praktikákat!

Bizonytalan vagy a parkolóházba történő be- vagy kihajtáskor, hogy elférsz-e a kanyarban?

Megoldás:
Minden kanyarban elhelyeztünk legalább egy – néhol kettő – domború tükröt. Ezek segítségével beláthatod a kanyart, meggyőződhetsz arról, hogy nem jön szembe senki!
Mindemellett azért javasoljuk, hogy maradj a sávodon belül! Ha kanyarodáskor figyeled a visszapillantó tükröket is, elkerülhető hogy ráhúzd az autót a kerékvetőre vagy a falra.


Elvesztettél, vagy éppen találtál valamit?

Megoldás:
Hívd bátran a 66/524-524-es telefonszámot! A Biztonsági Szolgálatnál leadott talált tárgyakat – megfelelő azonosítás után – akár azonnal átveheted, vagy a talált tárgyakat leadhatod! Az Információs Pult nyitvatartási idejében (10.00-18.00 között) nyugodtan keresd kolléganőnket, aki segíteni fog!


A felhajtó rámpára csak akkor kezdj el felhajtani, amikor az előtted haladó autó már felért. Inkább várj néhány másodpercet, de így elkerülheted, hogy Neked kelljen megállni az emelkedő közepén.

Magyarázat:
Alföldi sofőrök vagyunk, sokan nem is tanulták, vagy elfelejtették a kézifékes indulást. (Esetleg még a kézifék sem jó a kocsin…). Előzd meg a problémát, a türelem rózsát terem!


Nyugodt körülmények között szeretnéd pici babád tisztába tenni, megetetni?

Megoldás:
Amikor nincs rendezvény a Csaba Centerben a színpad mögött kialakított Baba-mama szobában a kíváncsi szemektől elzárva, közvetlen mosdóval ellátott helyiségben tudod kisbabád tisztába tenni, megetetni. A kulcs a földszinten szolgálatot teljesítő biztonsági őrnél van, keresd őt nyugodtan, vagy hívd a 66/524-524-es számot. A Biztonsági Szolgálat készséggel segíteni fog. Rendezvények idején a II. emeleti női mosdóban van lehetőség pelenkázásra. Ha végeztél, kérjük hagyj rendet magad után! A következő kismama is megérdemli!


Ha a középső parkolómezőben nincs Veled szemben autó, hajts át a másik parkolómezőbe! Így kihajtáskor nem kell tolatnod!

Magyarázat:
Egy parkolóházban mindig számítani kell arra, hogy az autósok a szabad parkolók keresésével vannak elfoglalva. Előfordulhat, hogy nem veszik észre, hogy tolatsz és meghúzzák az autódat. Orral kiállni egyébként is egyszerűbb.


Merre szeretnél menni a lifttel? Mindig csak azt az irányt nyomd meg a hívógombon, amerre tartasz!

Magyarázat:
Sokan gondolják, hogy ha mindkét gombot megnyomják, akkor gyorsabban jön a lift. Ez éppen fordítva van! A lift felfelé és lefelé is gyűjtő rendszerű, tehát egy-egy irányban összegyűjti az utasokat. Ha mindkét gombot megnyomod, azzal csak lassítod a liftet, mert a másik irányban is meg fog állni.


Kifizetted a parkolójegyed, de nem nyílik a kijárati sorompó? Próbáld meg lekapcsolni a világítást! (már ha fel van kapcsolva 😉 )

Magyarázat:
Bizonyos fényviszonyok között – különösen szürkületkor vagy esős, párás időben – a leolvasó kamera nem látja megfelelően az autó rendszámát. A világítás lekapcsolása segíthet.